Jak włączyć lub wyłączyć powiadomienia o ataku, rozpadzie, wipe'ie, aktywności znajomych i wydarzeniach? Jak włączyć lub wyłączyć powiadomienia?
Otwórz Ustawienia → Powiadomienia.
Wszystkie powiadomienia włącza lub wyłącza wszystkie powiadomienia push naraz. Działa to tylko wtedy, gdy powiadomienia dla gry są również dozwolone w ustawieniach telefonu.
Powiadomienia według grup:
Powiadomienia o ataku — ktoś uszkadza twoją bazę, gdy jesteś offline.
Powiadomienia o śpiącym graczu — twoja śpiąca postać jest atakowana. Jeśli wylogowałeś się w bezpiecznej strefie, otrzymasz również ostrzeżenie 10 i 5 minut przed śmiercią śpiącej postaci w tej strefie, a także gdy do niej dojdzie.
Powiadomienia o rozpadzie — gdy jesteś offline, twoja baza zaczyna się rozpadać, ponieważ Szafka Naprawcza wyczerpała zasoby.
Powiadomienia o wipe'ie — wipe wkrótce nastąpi lub właśnie się wydarzył.
Powiadomienia o aktywności drużyny — członek drużyny pojawia się online na serwerze, na którym masz bazę.
Powiadomienia o aktywności znajomych — znajomy pojawia się online na serwerze, na którym masz bazę.
Powiadomienia o aktywności klanu — członek klanu pojawia się online na serwerze, na którym masz bazę.
Powiadomienia o cotygodniowych misjach — dostępne są nowe cotygodniowe misje Przepustki Bitewnej lub klanu.
Powiadomienia o drużynie, znajomych i klanie otrzymujesz tylko wtedy, gdy nie jesteś na tym serwerze. Jeśli gracz jest jednocześnie członkiem twojej drużyny i znajomym, otrzymasz jedno powiadomienie, a nie dwa.
Powiadomienia wyskakujące w grze — wyskakujące okienka na ekranie podczas gry.
Aby uniknąć spamu, gra ogranicza częstotliwość wysyłania każdego typu: na przykład maksymalnie jedno powiadomienie o ataku na bazę co 5 minut. Przypomnienia, takie jak cotygodniowe misje, zwykle przychodzą wieczorem według czasu lokalnego.